SzKSz karabély modernizálás

Az SzKSz Szimonov öntöltő karabélyt sokan az egyszerűsége és „rusztikussága” miatt kedvelik. Mondjuk úgy; nem egy túlbonyolított eszköz. Mivel kalibere ma is alkalmassá teszi sportlövészeti célokra, bizonyos helyzetekben azért mégis hasznos volna, ha irányzékkal vagy egyéb kiegészítővel láthatnánk el. Természetesen a házi barkács hívei és az önjelölt fegyvermesterek a fafelületekben és egy marék csavarban a végtelen lehetőséget látják, ugyanakkor ha ennél kulturáltabb megoldást keresünk, akkor a FAB Defense termékei ideális választás lehet. Az SKS Stock And Chassis System több változatban és színben is elérhető átalakító készlet, melyek közül mi az amortizátoros „M4 SB Shock Absorbing” válltámasszal szerelt verziót próbáltuk ki.

Bár a szuronyról le kell mondanunk, számos előny kárpótol minket cserébe; a méretre állítható és behajtható válltámasz sok lövőnek teheti kényelmesebbé a fegyvert, az előágyon található négy Picatinny sín pedig markolat, reddot, lámpa vagy egyéb kiegészítő felszerelését teszi lehetővé. A FAB Defense a fegyverszíj felhelyezésére is ad opciót, valamint kompatibilis a Tapco és az Archangel ívtáraival is. A pisztolymarkolat kényelmes, jó fogást biztosít akár kesztyűben, akár nélküle.

A felszerelés némi gyakorlattal nagyjából 10 perces művelet, melynek eredménye egy kiváló ergonómiával rendelkező sportfegyver, amelyről elmondható külsőre, hogy nyomokban SzKSz karabélyt is tartalmaz.

Az SzKSz karabély átalakító készletet a ZFI Inc. jóvoltából került hozzánk, melyet ezúton is köszönünk! A termék részletes leírása megtalálható az alábbi linken:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

+ eighty four = ninety one