Pajtás Ernő Koronaőr Ezredes Szituációs Lövész Emlékverseny

Idén januárban 39. alkalommal ünnepelhetjük, hogy hazatért Szent Korona, ugyanis a 1953-tól 1978-ig a Fort Knox katonai támaszponton tárolták. 1978. január 5-én a magyar Szent Korona ismét hazai földre kerülhetett, így részben ennek alkalmából, részben, hogy emléket állítsanak egy magyar katonának, aki a második világháborúban a Szent Korona menekítését vezette, idén is megrendezésre került a Pajtás Ernő Koronaőr Ezredes Szituációs Lövész Emlékverseny. A nem mindennapi megmérettetést a Koronaőr Alapítvány és a Waffenorg Bt. közösen rendezte.

A Pajtás Ernő Koronaőr Ezredes Szituációs Lövész Emlékverseny bár idén még csak második alkalommal került megrendezésre, a hagyományteremtő esemény óriási érdeklődésre tartott számot. A szervezők és segítők egyaránt kitettek magukért, jól átgondolt lövészeti feladatokkal, valamint két csapatfeladattal is találkoztak a versenyzők, amelyek megoldásához egyaránt elengedhetetlen volt a lőtudás, az éjjellátó készülékek ismerete, a mesterlövész feladatnál pedig a kommunikációs készség és a rádiózási alapismeretek. A versenyen ezúttal is csak a meghívott csapatok indulhatnak, köztük szerepeltek a Magyar Honvédség különböző alakulatai, a NAV és Rendőrség bevetési egységei, az MNB, az Országgyűlési Őrség, az Alkotmányvédelmi Hivatal, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem csapata is. A verseny fővédnökségét idén Dr. Simicskó István, Magyarország honvédelmi minisztere vállalta. Az izgalmas feladatokon túl természetesen az értékes díjak is hozzájárultak a nap sikeréhez. A Országgyűlés Elnöke, Dr. Kövér László erre az alkalomra vándorfokost hozott létre, a díjakat a Herendi Porcelánmanufaktúra szállította, és a verseny “megkoronázásaként” pedig egy CZ Shadow 2 pisztolyt sorsoltak ki.

Összességében egy igen kellemes napot zártunk, ahol a résztvevők a versenyzés mellett értékes időt tölthettek bajtársaikkal, eszmét cserélhettek a többi csapattal, valamint tanulhattak a rutinosabb lövészektől néhány mesterfogást.

About johnuram

Vélemény, hozzászólás?

Forpsi.com
 
  Forpsi

This domain runs on FORPSI servers
 

500 Internal Server Error

The server encountered an internal error and was unable to complete your request. Either the website is misconfigured or there was an error in a CGI script.