Pajtás Ernő Koronaőr Ezredes Szituációs Lövész Emlékverseny

Idén januárban 39. alkalommal ünnepelhetjük, hogy hazatért Szent Korona, ugyanis a 1953-tól 1978-ig a Fort Knox katonai támaszponton tárolták. 1978. január 5-én a magyar Szent Korona ismét hazai földre kerülhetett, így részben ennek alkalmából, részben, hogy emléket állítsanak egy magyar katonának, aki a második világháborúban a Szent Korona menekítését vezette, idén is megrendezésre került a Pajtás Ernő Koronaőr Ezredes Szituációs Lövész Emlékverseny. A nem mindennapi megmérettetést a Koronaőr Alapítvány és a Waffenorg Bt. közösen rendezte.

A Pajtás Ernő Koronaőr Ezredes Szituációs Lövész Emlékverseny bár idén még csak második alkalommal került megrendezésre, a hagyományteremtő esemény óriási érdeklődésre tartott számot. A szervezők és segítők egyaránt kitettek magukért, jól átgondolt lövészeti feladatokkal, valamint két csapatfeladattal is találkoztak a versenyzők, amelyek megoldásához egyaránt elengedhetetlen volt a lőtudás, az éjjellátó készülékek ismerete, a mesterlövész feladatnál pedig a kommunikációs készség és a rádiózási alapismeretek. A versenyen ezúttal is csak a meghívott csapatok indulhatnak, köztük szerepeltek a Magyar Honvédség különböző alakulatai, a NAV és Rendőrség bevetési egységei, az MNB, az Országgyűlési Őrség, az Alkotmányvédelmi Hivatal, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem csapata is. A verseny fővédnökségét idén Dr. Simicskó István, Magyarország honvédelmi minisztere vállalta. Az izgalmas feladatokon túl természetesen az értékes díjak is hozzájárultak a nap sikeréhez. A Országgyűlés Elnöke, Dr. Kövér László erre az alkalomra vándorfokost hozott létre, a díjakat a Herendi Porcelánmanufaktúra szállította, és a verseny „megkoronázásaként” pedig egy CZ Shadow 2 pisztolyt sorsoltak ki.

Összességében egy igen kellemes napot zártunk, ahol a résztvevők a versenyzés mellett értékes időt tölthettek bajtársaikkal, eszmét cserélhettek a többi csapattal, valamint tanulhattak a rutinosabb lövészektől néhány mesterfogást.

One thought on “Pajtás Ernő Koronaőr Ezredes Szituációs Lövész Emlékverseny

  1. Pingback: Pajtás Ernő Koronaőr Ezredes Szituációs Lövész Emlékverseny - Galéria - SHOOTINGPRESS Magyarország

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

sixty five − 60 =