Pajtás Ernő Koronaőr Ezredes Szituációs Lövész Emlékverseny 2018

Idén januárban harmadik alkalommal került megrendezésre a Pajtás Ernő Koronaőr Ezredes Szituációs Lövész Emlékverseny. A lövészverseny a Szent Korona hazatérésének állít emléket. Az idei esemény ráadásul kerek évszámot ünnepelt, ugyanis a Szent Koronát 1953-tól 1978-ig a Fort Knox katonai támaszponton tárolták, majd pont 40 éve, 1978. január 5-én került ismét hazai földre. Ezen évfordulón felül az emlékverseny tiszteleg Pajtás Ernő magyar katona emléke előtt, aki a második világháborúban a Szent Korona menekítését vezette. A nem mindennapi megmérettetést a Koronaőr Alapítvány és a Waffenorg Bt. közösen rendezte.

A szervezők és segítők idén is kitettek magukért, hiszen az előző versenyhez képest bővült a megoldandó pályák köre. Jól átgondolt lövészeti feladatokkal, valamint három csapatfeladattal is találkoztak a versenyzők, amelyek megoldásához egyaránt elengedhetetlen volt a lőtudás, a kommunikációs készség és a rádiózási alapismeretek. A versenyen ezúttal is csak a meghívott csapatok indulhatnak, köztük szerepeltek a Magyar Honvédség különböző alakulatai, a NAV és Rendőrség bevetési egységei, az MNB, az Országgyűlési Őrség, az Alkotmányvédelmi Hivatal, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem csapata is. A verseny fővédnökségét idén Dr. Hende Csaba, az országgyűlés alelnöke vállalta. Az izgalmas feladatokon túl természetesen az értékes díjak is hozzájárultak a nap sikeréhez. A Országgyűlés Elnöke, Dr. Kövér László erre az alkalomra vándorfokost hozott létre, a díjakat a Herendi Porcelánmanufaktúra szállította, és a verseny “megkoronázásaként” pedig egy CZ Shadow 2 pisztolyt sorsoltak ki.

Összességében egy igen kellemes napot zártunk, ahol a résztvevők a versenyzés mellett értékes időt tölthettek bajtársaikkal, eszmét cserélhettek a többi csapattal, valamint tanulhattak a rutinosabb lövészektől néhány mesterfogást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

eighty − = 76