Interjú Nyilasi Csanád Field Target lövésszel

Nyilasi Csanádot, a Balatonfűzfői Lövész Egylet (BFLE) versenyzőjét kérdeztük az akár szabadon tartható légfegyverekkel is űzhető, bárki számára elérhető és remek kikapcsolódást nyújtó Field Target lövészettel kapcsolatban.

ShootingPress: Mi az FT, minek a rövidítése, illetve milyen fegyverrel lősz?
Nyilasi Csanád: Field Target, magyarul Tereplövészet. Két ága van: Field Target (FT) és Hunter Field Target (HFT). 9-50 méterig lövünk vas bukócélokra, általában egy pálya 2 célból áll és 25 pálya van. Idén már 16,3 Joule-os légpuskával lövök.
SP: Mióta foglalkozol a Field Target lövészettel?
Csanád: A 2016-os év végén kezdtem egy versennyel, miután a balatonfűzfői lőtéren egy nyílt napon találkoztam ezzel a sportággal.
SP: Hány éves vagy?
Csanád: Áprilisban leszek 16.
SP: Ennyi idősen mi fogott meg ebben a sportban?
Csanád: Kint vagyok a szabadban, azt csinálhatom, amit szeretek. Mesterlövész szeretnék lenni és ez a sport áll a legközelebb hozzá.
SP: Eddig milyen eredményekkel büszkélkedhetsz?
Csanád: 2018-ban megnyertem az Országos Bajnokságot és a Magyar Kupasorozatot (pontszámok alapján a felnőtt kategóriát is)
SP: Leginkább melyik korosztály sportja ez? Be lehet kategorizálni?
Csanád: Nem kötődik korosztályhoz, a Field Target fiúk, lányok, fiatalok, idősek sportja egyaránt.
SP: Mivel ösztönöznéd a fiatalokat, hogy kipróbálják magukat ebben a sportban?
Csanád: Ehhez a sporthoz nagy koncentráció, tested feletti uralom szükséges, ha jó eredményeket akarsz, az erő és a környezetből való következtetés sem az utolsó.
SP: Hobbi vagy versenysport ez számodra?
Csanád: Mindkettő.
SP: Mik a terveid a jövőre nézve?
Csanád: Mindenképp szeretnék kijutni a világ- és Európa bajnokságra, valamint egy olyan olimpiai sportlövő ágat keresni, amiben jó vagyok.
SP: Ha valaki kedvet kap hozzá, hol lehet ezt kipróbálni?
Csanád: Lőtereken vagy erre a célra kijelölt helyeken. Ezen felül vannak versenyek, ahova nem kell semmilyen engedély, ott bárki indulhat, ilyen például a Weihrauch kupa. Vannak klubversenyek, amiket a klubok rendeznek és ahova már kellenek az engedélyek, de vannak a szövetség által rendezett versenyek is, ami például a Magyar Kupa.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

nine + 1 =