Spielberg Brno gyárlátogatás

Csehországban valóban dübörög a gazdaság. A szocializmus idejéből megmaradt, kedvező áron kínált gyárépületek, raktárak és üzemek kiváló táptalajt jelentenek az újonnan létrejött ipari vállalkozások számára. Az Industrial Service, s.r.o. 2002 óta foglalkozik precíziós fémmegmunkálással, így többek közt szerszámgépgyártással, élelmiszeripari robotok fejlesztésével és néhány éve fegyvergyártással is foglalkoznak.

A Spielberg Brno fegyvereket az anyavállalat nem csekély alapterületű üzemében készítik, a kiváló minőséget a CZ fegyvergyárból kivált fegyvermérnökök kis csapata garantálja. A Spielberg Brno jelenleg .22LR, 6mm Flobert, .17HMR és .22WMR kaliberekben készít forgó-tolózáras egylövetű puskákat, de a későbbiekben bővíteni szeretnék a palettát maroklőfegyverek illetve további puskamodellek felsorakoztatásával.

A Spielberg Brno fegyvergyárban tett látogatásunkat követően a főmérnök vezetésével egy belvárosi lőtér felé vettük az irányt, ahol a K-Force Kft. vezetősége és a GUN MAGAZIN stábja is lehetőséget kapott két puska kipróbálására. Elsőként a 6mm Flobert modell csak nyílt irányzékkal szerelt változatával lőttünk, amely kényelmesebb jogszabályok mellett kiválóan alkalmas lenne oktatási célokra itthon is. A puskával 10 illetve 15 méterre lőttünk álló testhelyzetből, a szóráskép még kezdő lövők esetében is tenyérnyi területre korlátozódott. Másodikként a .22LR kaliberű puska távcsőszerelékkel és távcsővel ellátott modelljét próbálhattuk ki. A kispuskalőszerrel már 25 méteres távolságból is próbálkoztunk, nem is eredménytelenül, hiszen többször is 5-6 centis szórásképet “gyártottunk” a lőlapra.

A Spielberg Brno fegyverei mind műszakilag, mind esztétikailag kimagasló kategóriát képviselnek, a gyönyörűen megmunkált ágyazás, a barnított vagy keménykrómozott fémalkatrészek akaratlanul is odavonják a szemet. Az egyszerű forgó-tolózár precízen jár, tökéletesen illeszkedik, ráadásul egy ejektor segíti a hüvely eltávolítását. Ha összegeznem kéne a Spielberg Brno puskákat, négy szó jutna az eszembe: könnyű, kényelmes, pontos és gyönyörű.

A gyárlátogatás szervezését köszönjük a K-Force védelmi rendszerek Kft.-nek.

Ollé Tamás

About johnuram

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

+ six = 13