A klónok támadása – Umarex Walther PPQ M2

Baljós árnyak vetülnek a Dorog Városi Sportlőtérre. A nyomasztó csend és az édeskés esőszag fura elegye a klónok támadása előtti utolsó percekben pattanásig feszítik az idegszálaimat. Fénykardom helyett egy Walther PPQ M2 ad új reményt… naná, hogy nem éles, csak gázpisztoly. Elég kilátástalan a helyzet, a klónok pedig egyre csak gyülekeznek a dombon túl. Az Erő legyen velünk!

Az éles Walther PPQ M2 2013 elején lett bemutatva, 9x19mm Luger és .40 S&W kaliberben készül hosszabb és rövidebb csőhosszal. A 2011-es M1 modellhez képest a leginkább szembetűnő különbség a tárkioldó, ugyanis az M1 esetében a Walther pisztolyoknál újabban használt sátorvas tövénél található kart alkalmazták, az M2 esetében viszont visszatértek a hagyományos nyomógombos megoldáshoz. Ennek egyik hozománya, hogy az M2 markolat-sátorvas (ami ugye inkább sátorműanyag lenne) találkozása kicsit szélesebb kialakítású, ami nagyobb kezű lövőket esetleg zavarhat.

Az Umarex által készített Walther PPQ M2 gázpisztoly tárja 15 töltény befogadására alkalmas, a fegyver 625 gramm, tehát keres 100 grammal könnyebb, mint az éles Walther PPQ. Biztosítóból nincs túl sok… sőt. A vétlen elsülés ellen egyedül az elsütőbillentyűbe épített lamella véd, akárcsak egy Glock esetében. Működését tekintve az Umarex gázpisztoly szintén számos eltérést mutat az éles fegyverhez képest, értelemszerűen nem ütőszegtípusú az elsütőszerkezet, hanem belsőkakasos. Az ütőszeg vége elég nagy, így remélhetőleg nem koptatja ki a spiáter öntvényből készült kakast. Szintén pozitívum az acél hüvelyvonó, amely teljes hosszában ténylegesen működik, nem csupán imitáció.

Tanulságos videónk szerint a klónok meg ugyan nem haltak, de eltűntek, szóval szilveszterezni vagy galaktikus csatát megvívni bátran merem ajánlani az Umarex Walther PPQ M2 gázpisztolyt. Sőt, szerintem mindenki szerezzen be egyet, mielőtt a Birodalom visszavág.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

three + four =