Hämmerli Firefox 500

Az Umarex belépőszintű és nem utolsó sorban olcsó légpuskái közül most a csőletörős Hämmerli Firefox 500 került a kezünkbe. Az első benyomások alapján az “olcsó hús” jelző a a legkevésbé sem volt jellemző a fegyverre, ugyanis kényelmes, jó fogás esik rajta, a műanyag alkatrészeken nincs sorja vagy zavaró öntésnyom, a kezelőszervek könnyen kezelhetők, kényelmesen elérhetők, a cső nem lötyög és amennyire egy légpuska lehet, még szép is.

A Hämmerli Firefox 500 fénygyűjtős fiber-irányzékkal érkezik, továbbá egy szereléksínnel is ellátott kompenzátorral, aminek túl sok jelentősége valószínűleg nincs, de kimondottan kívánatossá teszi a légpuskát. A hátsó irányzék magasságban és oldalirányban is szerszám nélkül állítható, de ha valaki távcsővel szeretné használni a fegyvert, erre is van lehetősége, hiszen a tok tetején található a szerelék rögzítését segítő bemarás.

A puska hazánkban 7,5 Joule alatti verzióban kapható, így engedély nélkül megvásárolható. A lövészet során nyolc méterre próbálkoztunk álló testhelyzetből. Már az első lövések után is érezhető volt, hogy a puska a lövészet megszerettetésére készült, hiszen az irányzékot könnyű összerendezni, a légpuska egyáltalán nem nehéz, a sütése megfelel a kategóriának, a kezelőszervek elhelyezkedése adja magát, ráadásul igen pontos is. Némi gyakorlást és irányzékállítást követően sikerült egybeszakadt “amőbákat” létrehozni a lőlapokon, de a távolabbra kitett flakonokat is könnyedén leszedtük. Összességében egy nagyon szerethető és használható puskának ismertem meg a fegyvert, olyannyira, hogy erősen gondolkodom egynek a megvásárlásán “családi oktatófegyver” szerepkörbe.

A forgatás idejére a fegyvert a Magnum Vadászbolt biztosította.

About johnuram

One comment

  1. nekem bevált, máris imádom!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

six + 1 =