EEO 2017 – Ultra extrém viadal

Idén kilencedik alkalommal rendezték meg az Extreme Euro Open IPSC pisztolyversenyt a csehországi Hodonice városában, melyen az ST IPSC SE három versenyzője is részt vett. A verseny komolyságát jól tükrözi, hogy a nevezés megnyitását követő 7 órán belül betelt a létszám, egy újabb óra múlva pedig megvolt a kétszázadik túljelentkező. Végül 46 ország 1129 versenyzője regisztrálta magát a küzdelemre, s közülük 770-en meg is jelentek.

A három napra elosztott 30 pályát a rendező úgy álmodta meg, hogy bármelyiken bárkinek bele tudjon törni a bicskája. A célok messzire és egymástól igencsak távol voltak elhelyezve, ráadásul majdnem minden pályán volt valamilyen mozgó vagy célváltó. Egyértelműen az volt a pályatervezés szempontja, hogy a gyakori ritmusváltásoknál a mezőny megrostálódjon, és ezáltal teljesebb kép rajzolódjon ki a lövők szakmai felkészültségéről.

Emiatt az STIPSC versenyzőinek nehéz és csalódásokkal teli napjaik is voltak. Hármuk közül Pribilla László (production) vette legkönnyebben az akadályokat, kötélidegzetének köszönhetően. Tímár Krisztián (standard) és Sólyom Olivér (standard) fegyverproblémákkal tarkított, kicsit feszültebb gyakorlatokat mutattak be.

Pribilla László: „A feladatok nehézsége és összetettsége teljes mértékben tükrözte a rendkívül magas színvonalat. Sokat tanultam ezen a versenyen, örülök, hogy ott lehettem és a világ legjobbjaival lőhettem. A fegyverem tökéletesen működött, aminek azért is örülök, mert egyértelműen látszik, hol a helyem a production divízióban. Elismerésem és köszönetem a rendezőknek!”

Tímár Krisztián: „Eleve úgy indultam neki, hogy az eredmény nem számít, csak tapasztalni, tanulni szerettem volna. Ahogy haladtunk, az eredmény egyre kevésbé volt fontos számomra, csak az számított, hogy túléljem a profin megépített pályákat. Nagyon tetszett a verseny, hatalmas buli volt, a 2018-as rendezvényen biztosan ott leszek.”

Sólyom Olivér: „Az első nap első pályáján az első leadott lövésem MISS volt. Aztán ezt mind a három nap majdnem mindegyik pályáján megismételtem. Botrány nehéz verseny volt, nálam a második napon szakadt el a cérna. A nap felénél járhattunk, amikor a fegyverem elromlott és csettegni kezdett – az ütőszeg nem érte el a lőszer csappantyúját –, így azon a pályán 3 vagy 4 MISS-t szedtem össze. Kicsit el is keseredtem. A következő napra elő kellett vennem a tartalék fegyvert, és azzal küzdöttem le az utolsó nap feladatait. Azt nem lehet mondani, hogy „locsolós” verseny lett volna. Vért izzadva, de könnyű szívvel jöttem le az utolsó pályáról. Az Extreme Euro Open rászolgált a nevére, sőt valójában ultra extrémre sikeredett.”

Eredmények:

Pribilla László – production – 109. hely / 323 (62,96%)

Sólyom Olivér – standard – 130. hely / 219 (45,37%)

Tímár Krisztián – standard – 194. hely / 219 (27,17%)

 

ST IPSC SE videó: https://www.youtube.com/watch?v=Vo9VzBmBjJM

ST IPSC SE támogatói: Ajándék Varázsló, By Tomorrow, KarcherKiss.hu, Árbár, P.O. Autó

ST IPSC SE médiapartnerei: Shooting Press, Presztízs Sport

About johnuram

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

− 6 = three