Daystate Wolverine 303 – Optisan Mamba

A Daystate Wolverine 303 messze a legizgalmasabb légfegyver, amit valaha a kezemben tartottam. Slavia 631-es tömegpusztító csodaszerszámon szocializálódott halandóként elképzelhetetlennek tűnik, hogy egy légpuska 7,62-es kaliberű és 135 Joule torkolati energiájú is lehet, az pedig pláne sci-fi, hogy vannak országok, ahol ez polgári személyként különösebb fennakadás nélkül megvásárolható egy viszonylag egyszerű regisztráció mellett. A Daystate Wolverine 303 Las Vegasban, a 2012-es Shot Show fegyverkiállításon került bemutatásra.

A puska PCP-s (Pre-Charged Pressair), tehát a cső alatt található tartályt kell feltöltenünk sűrített levegővel. A lövések közti nyomás így sokkal egyenletesebb, és ez hűvösebb időben is igaz, nem úgy, mint a széndioxidos légpuskák esetében. A tár a 7,62-es verzió esetében öt, az 5,5mm-es kistestvér tíz lövedék befogadására alkalmas… de mégis, ki a fenét érdekel ez utóbbi?! Az extrém kaliber már önmagában eladja a fegyvert, hiszen hallatára az emberek szeme előtt egyből Kalasnyikovok és Dragunovok jelennek meg, a torkolati energia pedig bőven elegendő egy masszív búvártokos sportkamera elpusztításához is, ami igen meggyőző. Az Optisan Mamba távcsőnek köszönhetően a szóráskép 25 méterről igen meggyőző lett, konkrétan egy egybeszakadt hasadást sikerült varázsolni a lőlapra.

Az ágyazás török diófából készült, a válltámasz és az elsütőszerkezet is a lövész igényeinek megfelelően állítható. A kezelőszervek könnyen kezelhetők, kényelmes helyen találhatók. Összességében a Daystate Wolverine 303 egy masszív, igényes, halálpontos és nagyon szerethető fegyver, amely – mint említettem már – messze a legizgalmasabb légpuska, amit valaha a kezemben tartottam.

A teszt idejére fegyvert az airguns.hu biztosította számunkra.

About johnuram

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

twenty five + = 29