A csere – avagy miért cserél le valaki egy Glockot 16 év után egy SIG P320-ra?

Kimondottan rendvédelmi szervek számára fejlesztette ki a SIG SAUER az év elején bemutatott P320 névre keresztelt, polimertokos, ütőszeg típusú elsütőszerkezettel szerelt pisztolyát. A SIG P320 számos olyan innovációt ötvöz, amely nem csupán egyedivé teszi, de ki is emeli a konkurens cégek termékei közül. A pisztoly részletes ismertetésével hamarosan jelentkezünk, addig is bemutatnánk a lövészt, aki egész Európában elsőként jutott hozzá az új fejlesztéshez. Csomán János, a KEMRFK lőkiképzője köztudottan megszállott Glock rajongó, ami nem is meglepő, hiszen 16 éve lő az osztrák gyártó termékeivel. Nyilván nyomós oka van annak, amikor egy ilyen szinten márkahű lövész arra az elhatározásra jut, hogy lecseréli régi kedvencét… hát ez most egy James Bond-féle tudd, hogy értsd helyzet.

Csomán János részére a SIG P320 pisztolyt a GUNWORKS Fegyverbolt biztosította, amely cikkünk megjelenésekor Európában még kereskedelmi forgalomban nem kapható!

About johnuram

19 hozzászólás

 1. Sokat gondolkodtam, hogyan fogalmazzak, hogy ne sétrsek meg senkit a videoval kapcsolatban…
  …..
  Bocs, de inkább nem írok semmit….

 2. Pedig mi bírjuk a kritikát. 🙂

 3. Akkor röviden:
  Profin kivitelezett, totális nulla!
  Csomán Jánosról (szinte)semmi, Gunworksről semmi, a cseréről semmi, a GLOCKról semmi, a SIGről semmi.
  Akkor minek is?

 4. A szöveget érdemes elolvasni. Egyrészt írtam, hogy “a pisztoly részletes ismertetésével hamarosan jelentkezünk”, másrészt ez most azért nagy szó, mert Csomán János márkát váltott. 16 év után. Ennyi a videó üzenete, de ez annak, aki ismeri a körülményeket vagy tud a sorok közt olvasni, elég sokat mond. Tehát mint Baptista Barry megmondta, ez most egy James Bond-féle tudd, hogy értsd helyzet. 🙂

  Szóval összegezve: hamarosan lesz részletes bemutató a fegyverről, hiszen megérdemli, addig meg a keresőt használva van pár nézhető anyag mind Csomán, mind Gunworks témakörben.

 5. Ez oké lenne, de a video cimére semmi válasz. Még csak csepegtetve sem.
  Meg különben is, a pisztolyról majd lesz egy 1,5 perces video, bravúros képváltásokkal, olcsan “lövünk párat oszt haj de jó”, sok reklámmal. 🙂
  Még egyetlen részletes fegyver bemutatót nem láttam itt, pedig tucatszámra néztem!

 6. Csomán János

  Én általában a Google szolgáltatásait szoktam igénybe venni ha valóban érdekel valami vagy valaki 😀 Ha nem érdekel akkor szimplán nem foglalkozom a témával 😀 De, hát ez én vagyok…

 7. Mert a GUNMAGAZIN koncepciója nem a 12 perces dögunalom videók készítése. Magasról teszünk arra, hogy hanyas hernyócsavarral állítható az irányzék. Minket az érdekel, hogy milyen érzés lőni az adott fegyverrel, és hogy felkeltsük az emberekben az igényt arra, hogy ha érdekli a vas, akkor igenis menjen ki a lőtérre és próbálja ki. Ez a célunk, nem az okoskodás és “ismeretterjesztés”, mert egy-két kivételtől eltekintve a kutyát nem érdekli. És ezt bizony tapasztalatból mondom, mert anno jelentek meg hosszabb cikkek, elemzőbb hangvételű videók, riportok, de a mai rohanó világban az átlag nézőnek van 3 perce, hogy lenyűgözzük és felkeltsük a benne szunnyadó akcióhőst/katonát/cowboyt.

 8. Akárcsak én.
  Viszont ha látok egy ilyen feliratot a facebookon: “ÚJ VIDEÓ! – A csere – avagy miért cserél le valaki egy Glockot 16 év után egy SIG P320-ra?”
  Akkor rákattintva némi választ várnék a videóból…

  Egyébként ezért nem akartam ezt leírni. Mert a véleményemtől függetlenül, maximális tiszteletem a készítőké, és a szereplőké. Talán csak egy jó marketingest kéne szerezni… 🙂

 9. Valahol ez is érthető, de mégis kitől várja az ember azokat az infókat a fegyverekről, ami nincs úgy általában leírva sehol, ha nem egy ilyen társaságtól?

  Mi lenne ha minden autós tesztelés arról szólna, hogy nyomják agázt ezerrel, aztán csapatnak párat keresztbe, és végén kiírják a gyári fogyasztást, meg a gyári végsebességet…?

  Talán lehetne nem túl puccos videókat csinálni, részletesebb infókkal, és lehetne olyanokat IS amik most vannak.

  De mindegy, ilyen mélységekben aztán végképp nem akartam belepofázni a dolgokba…

 10. name hozzászólóval értek egyet.

  Itt ez a cikk, a címe:
  “A csere – avagy miért cserél le valaki egy Glockot 16 év után egy SIG P320-ra?”

  Érdekes cím.

  “Nyilván nyomós oka van”

  Nyilván persze. Csak ez a “nyomós ok” az egész cikkből és a videóból sem derül ki., így ez nem több, mint csupán egy értéktelen bulvár cikk az olvasók átverésére.

 11. Csomán János

  A stáb már jó régen rájött, hogy olyan anyagot forgatni ami minden kedves néző, illetve olvasó kényes ízlésének megfelel, nem lehet 🙂 🙂 Mindig is voltak, vannak és lesznek ” segíteni vágyók ” akik szívügyükenk érzik, hogy hangot adhassanak a dramaturgiát, vágást, világítást illetve a minden mást érintő kifogásuknak 🙂 🙂 🙂 Erre sok esetben azért kerül sor mert ” megfelelési ” kényszert érez az illető a megmondásra, esetenként még akkor is ha nincs ezirányú tapasztalata, illetve valaki megkéri, hogy szóljon már pár ” jó ” szót az anyaghoz, és természetesen vannak a meg győződésből ” segíteni ” akarók 🙂 🙂 🙂 Természetesen mindezektől függetlenül úgy gomndolom, hogy a főszerkesztő mint ahogy eddig is tette, átolvassa a kritikákat és amennyiben azonosulni tud a gondolat menetével akkor minden bizonnyal az elkövetkezőkben a jobbítás szándékával merít is belőlük 🙂 🙂 🙂

 12. Többször nem írom le, hogy a “pisztoly részletes ismertetésével hamarosan jelentkezünk”. Ez egy hangulatfokozó geg, egy sziporka, egy apró fricska, nem véletlenül került a humor kategóriába is. A humorérzék hiányáról nem tehetünk.

 13. Maradjunk annyiban, hogy már a face-n lehetett volna jelezni, hogy ez csak egy trailer, vagy kedvcsináló, vagy beharangozó, vagy előpoén, vagy akármi. Így nem koppannának akkorát azok akik rákattintanak..

 14. Kedves Csomikam!
  Igerd meg itt a nagy nyilvanossag elott,h az idei 24-oras versenyen rendelkezesemre bocsajtod az uj cszuzlit:-)Termeszetesen csak nehany loves erejeig.Kapsz erte kokojza palinkat…:-)
  Janosom kulon udv.neked is !es Te is fogsz kapni palinkat…no ez jelent marketinget:-)

 15. Minden rosszindulat nélkül írom: a Gunworks környékén érdekes módon azok ekézik a Glockot a legjobban akiknek mindnek 1 éve még Glock fityegett az oldalán…
  Mindkettő kiváló pisztoly, de annyival nem jobb a Sig mint amennyivel többe kerül. Egyébként a tömérdek kritika, illetve a Glock kizárólagos fikázása bizonyítja, hogy milyen jó is az a fegyver. Mert hát miért is mindenki a Glockot emlegeti, ha a Siget kell fényezni? (és nem HK-t, nem CZ-t, nem HS/Springfieldet stb…)
  Tényleg nem akarok senkit bántani és évek óta van Glockom és Sigem is, nem a tesztek olvasása alapján mondok véleményt. Egyszerűen csak viccesnek találom, mert ez az erős marketing bizony visszafele is elsülhet.

 16. A Glock ekézése alapvetően nem annyira szándékos, mint inkább kézenfekvő. Az egyik oka, hogy Csomán János eddig Glock pisztolyokkal érezte teljesnek az életet, és most váltott egy általa jobbnak tartott modellre. A másik, hogy maga a gyár is a Glocknak üzent hadat az első ütőszegtípusú pisztolyával. Hogy emberek miért cserélik – az amúgy nem sokkal drágább – SIG-re az eddig használt Glockokat? Gondolom, hamarosan megindokolják. 🙂

 17. Csomán János

  1998 februárjában sikeredett egy Glock 21 – es fegyvert beszereznem. Előtte 5 évig egy Glock 17 – es volt az önvédelmi fegyverem és abszolút tökéletesen működött. A versenyeken is jól szolgált, a cserét csak azért ejtettem meg akkoriban mert az IPSC versenyeken a nagyobb kaliber miatt páran a kevésbé eredményes lövők közül is befértek elém a rangsorba 🙂 Aztán rá kellett jönnöm, hogy igazán nem is ez volt a fő ok, hanem a nem feltétlenül ” kifinomodott ” értékelés, amin a kaliber vajmi keveset lendített, de ez egy másik történet 🙂 🙂 A 21 -esemet nemrégiben nyugdíjaztam 110.000 lövés után, de ezt megelőzően 102.000 lövéssel a csövében a Glock 26 – osom is raktárba került. Talán ennyi lövés leadása után már van némi elképzelésem mit és hogyan lehet kihozni egy marok lőfegyverből 🙂 🙂 Jelen állás szerint nem számolom a szolgálati fegyvereimmel a verseny felkészüléseken ellőtt lőszerek számát, de 4 féle szolgálati fegyverből igen csak komoly mennyiséget sikeredett a lődombokba és lövedék fogókba küldenem, emiatt azért más típusok terén is lett kellő tapasztalatom a marok lőfegyverek terén. Egy szó mint száz, ha valaki nem ” ekézi ” a Glockkot akkor az én vagyok 🙂 🙂 Az már más kérdés, hogy a fegyverek palettáján ezidáig a Glock egyed uralkodó, volt mivel Ára és a hozzá kapható kiegészítők mennyisége és árfekvése elég alacsony volt és emiatt a hozzám hasonló viszonylag kis költségvetéssel gazdálkodó barátaimnak nyugodt szívvel mertem ajánlani ! A Sigekkel kapcsolatban annyit tudtam, hogy a minősége abszolút ott van a szeren, de nem az én pénztárcámnak volt kitalálva. Ezután jött a lehetőség, hogy megkaphatom Európában először a Sig Sauer P 320 első példányát. Eleinte megfordult a fejemben, hogy mit szólnak majd a barátaim kollégáim akik tudták, hogy meggyőződéses ” Glock fan ” vagyok, és tuti szívják majd emiatt a vérem 🙂 🙂 🙂 Aztán megérkezett a fegyver és miután elkezdtem vele a gyakorlást rá kellett jönnöm, hogy egy olyan termékkel rukkolt elő a Sig ami felül írja az eddigi meggyőződésemet! Gyakorlatilag Egy hét leforgása alatt azokat az eredményeket tudtam a Standard tuning nélküli fegyverrel meglőni, amit az agyon tuningolt ( össz értéke 480.000 ft ) Glockommal, ami már csak nyomokban tartalmaz Glockkot 🙂 🙂 🙂 A hab a tortán, hogy az ára is pár ezer forint eltéréssel egy standard Glock értékével vetekszik 🙂 🙂 🙂 Emiatt nyugodt szívvel mondhatom, hogy ha valaki emellett a típus mellett teszi le a voksot, nagyon nem nyúlhat mellé 🙂 🙂 🙂 ” Erős marketing ” ??? Mi számít annak ??? Magyarországon bármi ami kettőnél többször van feldobva az már annak számít 🙂 🙂 Hamarosan a nagytétényi lőtéren megrendezésre kerül egy IPSC verseny ahol bárki kipróbálhatja aki jogosult a Sig Sauer P 320 – as típust, és saját maga győződhet meg arról mit is tud 🙂 🙂 🙂

 18. Örülök hogy sokmindent megosztottál az életedről és karrieredről, legalább több infóval lettem gazdagabb. Viszont a hozzászólásomban név szerint Téged meg sem említettelek. Az hogy Te mostantól 320-assal lősz, a Te döntésed, lelked rajta. Mivel fegyverekkel dolgozol, gondolom tudod mit csinálsz. Ezt egy szóval se vitattam.
  Viszont az marketing és a kommunikáció már más dolog. Te a fegyverekhez értesz jobban, én meg az utóbbihoz. Nem a Magyarországon kettőnél többször feldobott dolog itt a lényeg. Hanem hogy – mint ahogy Te is írod a hozzászólásodban – annyira azért nem rossz fegyver a Glock. Ezt el kellene ismerni azoknak is, akiknek pár hónapja ugyan már nem Glock védi az életét, de évekig védte és akkor az volt az “Isten”. Aztán megváltozik a szélirány, történik valami és akkor már hirtelen játékpisztoly lesz? Meg el lehet ereszteni ilyen kifejezéseket mint: “mi a f..om az a Glock?”, vagy itt a videó végén: bezúzzuk? Az erős marketinget úgy értem, hogy valaki nem hajlandó tudomást venni a konkurenciáról, az konkurencia által képviselt minőségről, csak vakon ajnározza a saját termékét és minden más már zúznivaló szar. Ráadásul ez a fordulat hirtelen következik be és szembemegy a saját korábbi vélmeényével is… Nekem mindegy ki mit tesz, de számtalan példa van a múltban, hogy mennyire nem jött be a szélkerék hozzáállás. Ráadásul mindezt megfejeli egy ilyen nyegle stílus… hát nem tudom mennyire lesz ez jó, de ne legyen igazam!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

sixty seven − 65 =