BSA R10 mk2 légpuska

Bár még javában tapostuk a telet, szerencsére kedvező időt fogtunk ki a BSA R10 mk2 légpuska kipróbálásakor. A többlövetű PCP-s légpuskák igen magas felhasználói élményt biztosítanak, hiszen pontosak, a tartály töltögetésével viszonylag ritkán kell megszakítani a lövészetet, ráadásul a kezelésük nagyon hasonlít egy hagyományos forgó-tolózáras puskáéra, nem csoda, hogy nem tudtunk ellenállni a kísértésnek, és így a lőtéren enyésző Ladát tovább amortizáltuk.

A BSA egy több, mint 150 éves múlttal rendelkező brit vállalat, mely mára a GAMO tulajdonába került. Fegyvereikre a minőség és a pontosság jellemző, melyet a prémium kategóriás árcetli is alátámaszt. A BSA R10 mk2 több kivitelben és kaliberben is készül, mi a diófa ágyazású, 4,5mm-es modellt próbáltuk ki. A puska PCP-s (Pre-Charged Pressair), tehát a cső alatt található tartályt kell feltöltenünk sűrített levegővel, a lövések közti nyomás így sokkal egyenletesebb, és ez hűvösebb időben is igaz, nem úgy, mint a széndioxidos légpuskák esetében. A fegyver kényelmes fogású, álló testhelyzetben sem túl nehéz megtartani, a sütés érzékenysége és maga az elsütőbillentyű is állítható.

A BSA R10 és az Optisan Mamba céltávcső duója kellőképp pontosnak bizonyult, 20 méterről egy 10 forintos nagyságú területre sikerült sűríteni a találatokat, de egy profi lövőnek biztos menne jobb szórás is.

A forgatás során egy kamera sem sérült meg. A lövészet idejére fegyvert az airguns.hu biztosította számunkra.

About johnuram

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

34 − = twenty six