Akciókamerák – Midland XTC-280 és XTC-400

A DND Telecom center jóvoltából egy egész éven át tesztelhettük a Midland XTC 300-as akciókamerát. Sajnálatos módon a kölcsönkapott példány egy forgatás során elpusztult, mert bár az akciókamerák rengeteg dolognak ellenállnak, a direktben becsapódó 7,62-es lövedék tűrése nem szerepel tervezéskor a teljesítendő feladatok között. Persze nem szándékosan lőttünk a kamerára, csupán kommunikációs hiba lépett fel a lövész és a kamerát telepítő munkatárs között… nyugodjék békében. Mármint a kamera.

Egyébként is időszerű volt kivégezni az egyébként hűen szolgáló régit, mivel két újabb modell látta meg a napvilágot a Midland XTC sorozatában, az XTC-280 és az XTC-400. Az új kameráinkat már jóval rövidebb időre kaptuk, és bár lett volna alkalmunk ezeket is szétlőni, mégsem tettük.

A maximális felbontás mindkét kameránál full HD, azaz 1920×1080, ebben az esetben a framerate maximum 30 fps lehet. Az igazi áttörést az XTC-400 hozza, amely kicsit kilóg a sorból, ugyanis módosítottak a kamera külsején, ennek köszönhetően viszont a korábbi XTC modellekkel nem kompatibilis a rögzítési mód sem. A lencse itt elforgatható, ami nagy segítség, hiszen nem kell a rögzítéskor bajlódni a teljesen vízszintes horizont eléréséhez, elég felszerelés után beállítani a kameránkat. Szintén előny a 400-as esetében a kisebb felbontás mellett nyújtott 120 fps, továbbá az éjszakai avagy low light mode, de az igazi újdonság, hogy végre okostelefonnal is kommunikál az eszköz, így tehát nem csupán saccolni tudjuk a végeredményt, hanem telefonunk kijelzőjének segítségével megkomponálhatjuk a tökéletes képkivágást.

Szintén nem elhanyagolható a megnövelt kapacitású akkumulátor, amely szigorúan a teljesítmény alapján nagyjából másfélszer tovább bírja, mint az igen népszerű GoPro sorozat energiaforrása. Ennél a kameránál szintén újítás, hogy a hangminőség már egész emberi, de ha valakinek ez nem lenne elég, találunk egy külső mikrofonbemenetet is az eszköz alján.

midland

A kamerákat a DND Telecom Center biztosította.

About johnuram

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

nine + one =