5.11 Vándorkupa 2013

Stílusosan május 11-én, idén első alkalommal került megrendezésre a nagy érdeklődéssel várt 5.11 Vándorkupa. A hagyományteremtőnek szánt verseny – melyet a szervezők a jövőben minden évben szeretnének megismételni – gyakorlatilag egy rendvédelmi dolgozóknak meghirdetett sportnap, amely az úszás, a kispályás futball, a lövészet és a tenisz mellett bográcsfőző versenyszámmal és számos izgalmas programmal, bemutatókkal várta az érdeklődőket. A meghívott szervek versenyzői az ORFK, BRFK, TEK, KR BV, KNBSZ, NAV BFI, NVSZ, NBSZ, AH, IH, BM NOK, HM FHH, ÖHP, HM és a BM OKF színeiben indultak, a nap során akár több versenyszámban is összemérhették tudásukat. A versenyt szervező – és többek közt az 5.11 Tactical termékeket importáló – Milipol Zrt. egyik látványos bemutatója az oldalainkon már közölt 5.11 Breaching System bemutatása volt, ahol az arra jogosultak rövid képzésben is részesülhettek, de szintén sokakat vonzott a Fiskars által vezényelt favágóverseny is.

Portálunk számára a leginkább izgalmas feladat talán a lövészet volt, ahol az öt fős csapatokat sorsolás útján két részre bontották. A háromfős team két tagja HK pisztolyokkal lőtt fémcélokra, ahol a célcsoportokat meghatározott sorrendben kellett leküzdeniük, ezalatt egy társuk tíz lövészt adott le egy körös lőlap célfeketéjébe egy CAA Roni átalakítóval felszerelt USP-vel. A csapat másik két tagja sem kapott túl egyszerű feladatot, nekik ugyanis egy-egy Simunition pisztollyal kellett viszonylag kisméretű célokat, egészen konkrétan kávéspoharakat eltalálni.

A nap igen kellemes hangulatban telt, ahol mind a versenyzők, mind a családjaik számára akadt program bőségesen. Az 5.11 Vándorkupa egy nagyon jó kezdeményezés, hiszen a különböző területeken szolgálatot teljesítő fegyveres szervek dolgozói jó hangulatban mérhetik össze tudásukat, emellett megoszthatják egymással a munka során szerzett tapasztalataikat is.

About johnuram

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

eighty six − eighty four =