Home / Hírek / Major Veronika Világbajnok!

Major Veronika Világbajnok!

A Suhl-ban rendezett ISSF Futócél Világbajnokságon Major Veronika aranyérmet szerzett! Veronika elképesztő 10 lövéses sorozattal, 98 köregységgel fejezte be a gyors versenyét, így az első helyről került be a medal match mindent eldöntő párbajába. Alaperedménye 372 köregység. Az alapverseny pályáit a döntőre szorgos kezek részben szétszedték, és egy átláthatóbb, 4 géppel felszerelt döntőpályát varázsoltak. Persze nem kell a győri EB kiváló rendezésével és hangulatával összehasonlítani, de a célnak megfelelt. Minden versenyzőnek egyformák voltak a feltételek. Vera a medal match-ben kis lépésekkel, de biztosan araszolt a bajnoki cím felé. Most már elmondhatja, hogy háromszoros világbajnok, és hatszoros Európa-bajnok!

Sike József idei legjobb eredményével, 575 köregységgel az eredményjelzőn a 4. helyre került. A versenyben egy finn, és egy kínai versenyző is hasonlóan jó eredményt lőtt ezért hármas szétlövésre került sor, hogy eldöntsék, ki kerülhet be a medal match-be. Sike két hatalmas tízessel kezdett próbában. A két, vezényelt, értékelt lövésénél később kezdte felemelni fegyverét a szokásosnál és ez az eredményében azonnal megmutatkozott. A finn ellenfele 10-10, a kínai 9-10, míg Sike 8-9 köregységet ért el, így az 5. helyezést szerezte meg.

Boros László 568, Tasi tamás 560 köregységet teljesítettek. Csapatunk az 5. helyre kvalifikálta magát, a finn, svéd, orosz, és kínai csapatok mögött.

Nagy Richárd 516 köregységet lőtt ezzel a 19. helyezett lett.

Máthé Edit sok szép lövést mutatott be, de 5-6 lövésenként 1 gyengébb lövésével sok hibát szedett össze. 351 körrel a 14. helyen végzett.

A ShootingPress szerkesztősége ezúton is gratulál az elért eredményekhez!

forrás: hunshooting.hu

 

 

 

About johnuram

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

six + 4 =