Home / Outdoor & Offroad / BSA R10 mk2 légpuska

BSA R10 mk2 légpuska

Bár még javában tapostuk a telet, szerencsére kedvező időt fogtunk ki a BSA R10 mk2 légpuska kipróbálásakor. A többlövetű PCP-s légpuskák igen magas felhasználói élményt biztosítanak, hiszen pontosak, a tartály töltögetésével viszonylag ritkán kell megszakítani a lövészetet, ráadásul a kezelésük nagyon hasonlít egy hagyományos forgó-tolózáras puskáéra, nem csoda, hogy nem tudtunk ellenállni a kísértésnek, és így a lőtéren enyésző Ladát tovább amortizáltuk.

A BSA egy több, mint 150 éves múlttal rendelkező brit vállalat, mely mára a GAMO tulajdonába került. Fegyvereikre a minőség és a pontosság jellemző, melyet a prémium kategóriás árcetli is alátámaszt. A BSA R10 mk2 több kivitelben és kaliberben is készül, mi a diófa ágyazású, 4,5mm-es modellt próbáltuk ki. A puska PCP-s (Pre-Charged Pressair), tehát a cső alatt található tartályt kell feltöltenünk sűrített levegővel, a lövések közti nyomás így sokkal egyenletesebb, és ez hűvösebb időben is igaz, nem úgy, mint a széndioxidos légpuskák esetében. A fegyver kényelmes fogású, álló testhelyzetben sem túl nehéz megtartani, a sütés érzékenysége és maga az elsütőbillentyű is állítható.

A BSA R10 és az Optisan Mamba céltávcső duója kellőképp pontosnak bizonyult, 20 méterről egy 10 forintos nagyságú területre sikerült sűríteni a találatokat, de egy profi lövőnek biztos menne jobb szórás is.

A forgatás során egy kamera sem sérült meg. A lövészet idejére fegyvert az airguns.hu biztosította számunkra.

About johnuram

Forpsi.com
 
  Forpsi

This domain runs on FORPSI servers
 

500 Internal Server Error

The server encountered an internal error and was unable to complete your request. Either the website is misconfigured or there was an error in a CGI script.